VAŠIM ŠKOLARCIMA POTREBNO JE MIRNO MESTO ZA UČENJE - EVO KAKO DA GA UREDITE!

VAŠIM ŠKOLARCIMA POTREBNO JE MIRNO MESTO ZA UČENJE - EVO KAKO DA GA UREDITE!

U ranim školskim godinama, kada naši školarci i dalje nemaju razvijene radne navike, domaći zadatak i rad kod kuće nisu stvari koje im dolaze prirodno.
Da bismo ih motivisali i pomogli im da budu uspešni, važno je da im obezbedimo mesto za učenje – kutak u kojem će se osećati prijatno i na jednostavan i zabavan način odgovoriti na sve školske obaveze.

Obezbedite tiho i mirno mesto koje podstiče koncentraciju

Prilikom uređivanja prostora za učenje, važno je da imate na umu da je raspon pažnje školaraca ograničen. Zato je bitno da se u tom prostoru ne nalaze nepotrebne stvari koje mogu da im odvrate pažnju – igračke, jarke boje, telefon, laptop…
Idealan prostor predstavljala bi dečja soba, ali postoje kreativni načini da se pronađe kutak za vaše dete, nezavisno od veličine sobe. Dnevna soba, kuhinja, vaša radna soba, ili jednostavno određeni deo jedne prostorije u kući – uz malo truda, sve može da postane pravi kutak za učenje.

Uključite i školarca u uređenje prostora

Prostor za učenje treba da bude nešto čemu će se vaši mališani često vraćati – prijatan prostor koji će im vremenom postati jedno od omiljenih mesta u kući.
Obojite okruženje njihovim omiljenim bojama i izaberite nameštaj po njihovom ukusu i uzrastu. Opremite ga olovkama, papirima, bojicama i ostalim neophodnim priborom koji su sami odabrali. Personalizujte njihov prostor posterima ili figuricama omiljenih crtanih i filmskih junaka koji će ih držati motivisanim i spremnim za rad.

Obezbedite dovoljno svetla

Ukoliko ste u mogućnosti, postavite sto u blizini prozora gde ima prirodne svetlosti. Prirodno svetlo može da utiče kako na održanje koncentracije, tako i na generalno zdravlje naših najmlađih.
Radni sto je potrebno opremiti i kvalitetnom stonom lampom, jer domaći zadaci često mogu da se oduže u noć. Poželjno je da lampa osvetljava što veću površinu, svetlom nalik prirodnom.

Pogledajte našu ponudu za đake i spremite svoje školarce za uspešan početak školske godine!

Blog


Korišćenjem ovog sajta prihvatate upotrebu kolačića. Saznajte više

X