NOVA ŠKOLSKA GODINA – NOVI IZAZOV ZA NAŠE ŠKOLARCE. DOČEKAJTE JE SPREMNI UZ OVA 4 KORAKA!

NOVA ŠKOLSKA GODINA – NOVI IZAZOV ZA NAŠE ŠKOLARCE. DOČEKAJTE JE SPREMNI UZ OVA 4 KORAKA!

Kako se letnji raspust bliži kraju, pripreme za novu školsku godinu polako počinju, a naši đaci pažljivo broje dane do novog susreta sa školskim drugarima. Bilo da je vaše dete đak prvak ili već pohađa školu, nova školska godina uvek predstavlja izazov. Zato je važno da i ove godine vaši školarci spremno dočekaju 2. septembar i od prvog dana krenu da rade punom parom.

Upoznajte školarce sa očekivanjima u novom razredu

Probudite entuzijazam u detetu i prenesite mu sve pozitivne stvari koje ga očekuju u narednoj godini. Objasnite mu šta ga očekuje na jednostavan i zabavan način, kako bi dete dočekalo novi razred kao avanturu i sa radošću odgovorilo na sve školske izazove. Nova školska godina osim domaćih zadataka i učenja, nosi neka nova iskustva kroz koja školarac prolazi – nova drugarstva, ljubavi i interesovanja utiču na razvijanje ličnosti deteta.

Krenite u kupovinu školskog pribora i nove odeće

Ništa ne budi entuzijazam i uzbuđenje oko nove školske godine kao kupovina novog pribora! 
Izaberite funkcionalne i praktične stvari za svog školarca, ali ostavite mogućnost da dete izabere šta želi. Nova školska godina je za mnoge i nova prilika da se obnovi odeća i obuća. Nagradite svoje mališane i povedite ih u kupovinu.

Napravite plan obaveza i aktivnosti

Povratak u školske klupe predstavlja i novi dnevni raspored za vaše dete. 
Polako ga prilagodite ranijem ustajanju i ranijem odlasku na spavanje jer je san izuzetno važan za zdravlje deteta. Pored dobrog sna, potrebno je organizovati i obaveze školarca. Naučite ga da ispunjava svoje obaveze na vreme, motivišite ga malim nagradama i ispunite njegov dan sportskim ili umetničkim aktivnostima. 

Uredite zajedno kutak za učenje 

Važno je obezbediti malim školarcima prijatan i komforan prostor u kom će moći da se fokusiraju na svoje školske obaveze i razviju radne navike sa uživanjem. Kako bi trebalo da izgleda savršen kutak za učenje predložićemo vam u našem sledećem blogu.


Ukoliko vam je potrebna pomoć u pripremanju vašeg školarca za novu školsku godinu, pogledajte našu ponudu za đake i spremno dočekajte 2. septembar!

Blog


Korišćenjem ovog sajta prihvatate upotrebu kolačića. Saznajte više

X